Jēkabpils 3. vidusskola svin Sirsniņdienu

2023. gada 14. februārī mūsu skolēni Valentīna dienu svinēja koši un radoši. 12.klašu dekoratores projekta darba ietvaros bija izrotājušas skolu: noskaņu stūrītis ar romantisku galdiņu, logu, spoguļu un griestu rotājumi. Viss ieturēts sarkanos toņos. Pašpārvalde koordinēja visas aktivitātes. Klasēm patika izspēlēt skolotājas Ingas Klaucānes jautrā BINGO ideju. Tie bija uzdevumi klasei un ikvienam skolēnam, sagaidot Valentīna dienu. Tie saliedēja klases kolektīvu, ļāva katram domāt radoši.

Gaitenī tika novietots plakāts ar uzrakstu “Mīlestība ir…”, ko ikviens varēja papildināt ar savām domām par mīlestību, uzrakstīt, kas, viņuprāt, ir mīlestība. Tik liela atsaucība netika gaidīta! Šis plakāts tika aizpildīts dažu stundu laikā! Lūk, atziņas:

  • Mīlestība ir ģimene un draugi.
  • Mīlestība ir vecāki un sports.
  • Mīlestība ir neviltots smaids, ko dāvāt otram no visas sirds.
  • Mīlestība ir labi pavadīt laiku kopā.
  • Mīlestība ir, kad ar tevi kopā smejas.
  • Mīlestība ir būt sev pašam un mīlēt otru tādu, kāds viņš ir.
  • Mīlestība ir viss tev apkārt.
  • Mīlestība ir svētdienas rīta pankūkas kopā ar ģimeni.

12. klašu skolnieces radošās rakstīšanas stundās, skolotājas R. Muižnieces rosinātas, rakstīja savu dienasgrāmatu. Rezultātā tapa interesanta izstāde “Radošās domas perespektīvā”, kurā bija ne tikai esejas, bet arī zīmējumi. Citas vidusskolnieces izveidoja fotoizstādi “Mīlam”. Te atklājas mūsu vienaudžu talanti: vērīgi raudzīties apkārt, pamanīt interesanto vienkāršajā, notvert sajūtas un radoši tās interpretēt.

Skolā nevarēja atrast vietu, kur nebūtu Valentīna dienas noskaņojuma… Pat skolas ēdnīca tika izrotāta! 🙂

Bet tomēr viskošākie bijām mēs paši – skolēni un skolotāji! Katrs bija ģērbies koši rozā un sarkanā krāsā.

Šī Valentīna diena bija prieka un mīļuma pilna, bet vai to var padarīt vēl jaukāku? Var gan! Skolas ģitāristi stundu laikā pārsteidza mūs ar savu burvīgo priekšnesumu! Paldies jums!

Kā jau katru gadu skolā darbojās sirsnīgais Valentīna dienas pasts. Atsaucība bija liela. Pašpārvalde vaiga sviedros šķiroja apsveikumus un steidza nogādāt adresātiem. Izrādās, ka šī sensenā tradīcija ir vajadzīga joprojām.

Mīlestības un prieka pilnu ne tikai Valentīna dienu, bet arī citas gada dienas!

Alise Klidziņa, pašpārvaldes pārstāve

Vairāk Valentīndienas foto šeit